Howard Meyer
4400 Rheims
Highland Park
Texas


4400 Rheims Main
Entry Foyer
Living/Garden
Master Bedroom
West Upstairs
East Upstairs
Kitchen Etc.
Various Details


Back to Howard
Meyer Main

cosmicool main

Living Room Fireplace
This is the living room looking east. What a great stone fireplace! Notice the small cabinet to the right of the fireplace. It's hard to see in the photo but there are 2 shelves above the cabinet. The floor is a dark stained wood but it was completely covered in dust when this photo was taken.

Living Room Bookcases
According to the Preservation Dallas Howard Meyer tour booklet when the entry was remodeled these bookcases were added as a divider between the two rooms and a low cabinet between the rooms was removed. There is a coat closet on the other side of the bookcases. The doorway at the center of the picture leads to the breakfast nook. Recessed lighting coves wrap around the east, south and west side of the living room.

Living Room Looking Towards Bookcases That Divided Entry And Livingroom
Doors and Bookcases Dividing Livingroom and Dining Room
Garden Room East Windows
Here are a few extra photos of the living and garden room. The center photo shows the bookcases and doors dividing the formal dining room and the living/garden room area. I think that these doors and shelves were added during the remodelling because they match the shelves and closet that were added between the entry and living room. I'm pretty sure Meyer had all this space open originally. I can't say for sure without looking at the original plans but I think I'm guessing correctly. You can see part of the large glass cube-room through the opening at the right of the center photo. In the right photo part of the cube-room is visible at the far left. Click any thumbnail to see a larger version.


Here is a photo taken by cosmicool associate Kevin Danheiser. He was shooting black and white film the day these were taken. This is looking from the garden room into the living room and through to the entry foyer. Notice the neat little fireplace to the left. More mirror covered recessed lighting coves above. The mirrors were added when the house was remodelled. I would guess in the 1970s some time. The floor in this room was stone but it had all been pulled up before our visit. I would have loved to see this room before it was ruined. I can only imagine how nice it must have been with the stone floor.

Den
Here's another view of the garden room with the trashed stone floor. I believe there were originally casement windows and doors to the backyard patio where the post is. There was a large cube-like glass room added to the house when it was remodelled. This photo was taken from the glass room. To me, the glass room doesn't go with the rest of the house at all so I didn't take any photos of it.