Howard Meyer
5927 Joyce Way
Dallas, Texas

Howard Meyer Main Page

Back to Cosmicool Main Page


Goodell House. 5927 Joyce Way Dallas Texas
Pop-up photo album click here... Click here for photo album

Thanks Susan Goodell for the opportunity to see a great original house!


In late 2005 Susan Goodell contacted me about this house which was just about to be sold. Ms. Goodell invited me to come look the house over before the sale was completed. Needless to say I instantly took her up on her offer. Her father Sol Goodell had lived in the house until his passing a few months before. The Goodells were the builders and only owners of this Howard Meyer designed house. Ms. Goodell walked me through the house and told me that it was all original.

The house is 2 story with den, kitchen, study, master bedroom/bath on the first floor on the east side with a high ceiling living room with clerestory windows and dining on the west side. The second floor has 3 bedrooms and 2 baths (if I remember correctly). Susan described the second floor as more "utilitarian" since it was just bedrooms and the 2 baths. My camera doesn't have a decent wide angle capability so I didn't take any photos of the second floor bedrooms. I do remember some cool built-in shelves and a desk similar to the 4400 Rheims house. The house faces south with large windows. There is a carport on the northwest back of the house. Almost the entire lot is canopied with huge trees and the backyard is really fantastic with multi-level landscaping.

The back yard is huge with two levels. The back patio leads out to a walk with steps down to the lower level of the yard. Two low brick walls wrap around making the two levels. A narrow walk leads along the east low brick wall to a gate at the front of the house. There is a photo of the gate in the pop-up photo gallery linked above.

The backyard looking north. Check out those trees!

Various Larger Photos
Click thumbnails to enlarge.
Here are some larger photos of various parts of the house not included in the pop-up photo album linked above. Here are some notes about the photos... The den was my favorite part of the house with it's recessed lighting, built-in cabinets and wet bar. The cabinets between the entry hallway and den don't reach all the way to the ceiling. This makes the room look larger and more open and provides an open place for display. The dining area has a large wall size window facing west with a really cool brick sunscreen across the width of the large window. The study is at the end of the entry hall that runs along the front of the house. The desk in the study appeared to have been designed for the room. It was finished the same as the wood in the study. I can't remember if Ms. Goodell said that the desk was designed for the room or not. It sure looks like it was.